STVV heeft zijn nieuwe hoofdcoach beet. Milos Kostic, die in het seizoen 2014/15 assistent van Slaviša Stojanovič was bij Lierse, is de opvolger van interimtrainer Nicky Hayen. Waarschijnlijk neemt Kevin Muscat, momenteel nog geen houder van een Pro License-diploma, het nadien van hem over.

Een erg bekende naam is de 48-jarige Kostic niet. De Sloveen heeft nochtans een Belgisch verleden: toen Slaviša Stojanovič van september 2014 tot januari 2015 trainer was van Lierse SK, was Kostic zijn assistent. Daarvoor hadden ze ook al samengewerkt bij Rode Ster Belgrado. Na hun avontuur op het Lisp scheidden hun wegen: terwijl Stojanovič in de jaren nadien trainer werd in China, Letland en Bulgarije, werd Kostic hoofdtrainer in Griekenland (AO Acharnaikos, Iraklis Thessaloniki, AO Trikala), Slovenië (NK Olimpija) en Albanië (FC Luftëtari).

De pas aan boord gehaalde Kevin Muscat, die zijn Pro License-diploma nog moet behalen, zal voorlopig als sportief adviseur fungeren op Stayen. Naar alle verwachting moet de Australiër straks de opvolger van Kostic worden eenmaal hij zijn diploma behaald heeft. Nicky Hayen, die na het ontslag van Marc Brys depanneerde als T1, wordt weer hoofdtrainer bij de beloften en blijft voortaan ook als assistent verbonden met de A-kern.

Advertentie