Beerschot-trainer Hernán Losada heeft zijn eerste gevraagde wintertransfer gekregen. Baptiste Aloé, een 25-jarige centrale verdediger die dit seizoen bij Valenciennes FC nog niet aan spelen toekwam, moet op het Kiel de back-up van de blessuregevoelige Rubin Seigers worden.

Beerschot VA startte met 11 op 18 het best aan de tweede periode in 1B, maar in de algemene stand staan de Ratten slechts vijfde met 28 punten. Om de kern wat te verruimen, zeker met het oog op de blessuregevoeligheid van Genk-huurling Rubin Seigers, heeft Beerschot nu Baptiste Aloé losgeweekt bij de Franse tweedeklasser Valenciennes FC. Aloé is een jeugdproduct van Olympique Marseille dat in het seizoen 2014/15 veertien keer mocht opdraven van trainer Marcelo Bielsa. Na een uitleenbeurt van twee seizoenen aan Valenciennes CF (2015-2017) namen les Athéniens hem definitief over van l’OM.

In vier seizoenen speelde Aloé 102 officiële wedstrijden voor Valenciennes, dat sinds 2014 uitkomt in de Ligue 2. Dit seizoen paste de 25-jarige Fransman echter niet in de plannen van de nieuwe trainer trainer Olivier Guégan, waardoor zijn teller dit seizoen nog op nul speelminuten staat. Bij zijn nieuwe werkgever zal hij wellicht gauw zijn kans krijgen, want centrale verdediger Rubin Seigers is nog minstens tot eind januari out met een knieletsel.

Advertentie