Roland Duchâtelet is niet langer eigenaar van de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic. Dat heeft de Londense club vandaag officieel bekendgemaakt. De ex-voorzitter van Standard en STVV probeerde al sinds eind 2017 om de club te verkopen en leefde al langer in onmin met (een deel van) de Engelse fans. 

Charleroi Athletic heeft een nieuwe eigenaar: East Street Investments. De deal was eind november al rond, maar werd vandaag pas door de Engelse voetbalbond officieel gemaakt.  Zo kunnen de nieuwe eigenaars meteen aan de slag, want met een 19e plaats (op 6 punten van een degradatieplaats) zijn enkele gerichte versterkingen meer dan welkom.

Dat weten de nieuwe eigenaars ook, want met Andre Green van Aston Villa haalden ze al hun eerste (huur)speler binnen. Naast nieuwe spelers mogen de Charltonfans ook nog enkele wijzigingen in de technische staff verwachten, klinkt het bij bronnen binnen de club.

Duchatelet werd in januari 2014 officieel eigenaar van de Addicks, nadat hij een jaar eerder het Duitse FC Carl Zeiss Jena had overgenomen. Met ook nog het Spaanse AD Alcorcón en Standard bezat Duchâtelet op zijn hoogtepunt vier clubs in vier verschillende landen. Via zijn zoon Roderick – voorzitter van het Hongaarse Újpest FC – en zijn vrouw Marijke Höfte – voorzitster van STVV tussen 2016 en 2017 – had hij ook nog bij twee andere clubs een vinger in de pap te brokken.