Het Turkse avontuur van Benoît Poulain zit er na zes maanden al op. Mustafa Tokgöz, perswoordvoerder van Kayserispor, gaf vandaag aan dat het contract van de 32-jarige verdediger in onderling overleg ontbonden werd. Poulain, die met Kayserispor al een heel seizoen onderaan bengelde in de Süper Lig, kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

In juli vorig jaar had Poulain nog een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de club uit Kayseri, maar na minder dan zes maanden komt er al een einde aan de samenwerking. De ex-verdediger van KV Kortrijk en Club Brugge was nochtans een vaste waarde bij de Turkse eersteklasser: de centrale verdediger speelde 14 wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Ook grote namen als Umut Bulut en Emmanuel Adebayor vertrokken deze winter al transfervrij bij Kayserispor.

Kayserispor staat halfweg de competitie laatste in de Turkse Süper Lig. Begin deze week werd ex-Standard-speler Robert Prosinečki aangesteld als nieuwe trainer.