Beerschot VA heeft met Fréderic Frans een tweede centrale verdediger in korte tijd aangetrokken. Naast Baptiste Aloé zal ook de 30-jarige Frédéric Frans voortaan het shirt van de Ratten dragen. Frans komt over van Lierse Kempenzonen, waar hij afgelopen zomer aan zijn derde Lierse periode was begonnen.

Hernán Losada had om versterking gevraagd, en begint ze stilaan te krijgen. Om de herhaaldelijke onbeschikbaarheid van de 21-jarige Rubin Seigers op te vangen haalde Beerschot een brok ervaring binnen: naast de 25-jarige Baptiste Aloé, goed voor meer dan 100 wedstrijden in de Ligue 2, werd ook de 30-jarige Frédéric Frans binnengereven. Frans was dit seizoen een vaste waarde centraal achterin bij Lierse Kempenzonen, waar hij nog maar sinds afgelopen zomer aan de slag was. Eerder speelde hij in twee periodes (2006-2014 en 2016-2018) meer dan 200 officiële wedstrijden voor Lierse SK. Daartussen speelde hij voor twee Schotse clubs: Partick Thistle (2014-2016) en Dundee United (2018-2019).

“Toen Frédéric voor ons tekende, maakten we ook de onderliggende afspraak dat als hij zichzelf kon verbeteren, lees een transfer naar een club uit 1B of 1A, we hem niet gingen tegenhouden. We willen ons als club daar aan houden”, verklaart Lierse Kempenzonen-voorzitter Luc Van Thillo het snelle vertrek van Frans op het Lisp. Frans en Aloé moeten bij Beerschot VA de afwezigheid van Rubin Seigers, die minstens tot eind januari in de lappenmand ligt door een gescheurde binnenband in de knie, helpen opvangen.

Advertentie