Kent u Cédric Fauré nog? De ex-spits van Charleroi, Union Sint-Gillis en Antwerp, die later ook op het kleine scherm opdook als medewerker aan het RTBF-voetbalprogramma Complètement Foot, trekt op z’n 40e opnieuw zijn voetbalschoenen aan en zal voortaan het shirt dragen van eersteprovincialer RRC de Waterloo.

Waterloo, de club waar ex-Rode Duivel Cédric Roussel destijds zijn spelerscarrière afsloot, is aan een zwak seizoen bezig in Eerste provinciale Brabant. Halfweg de competitie staat de club veertiende op zestien clubs met slechts zes punten meer dan hekkensluiter RRC Boitsfort. De doelpunten van Cédric Fauré zijn dus meer dan welkom voor de Waals-Brabantse club. De Fransman zeult alvast een rijk verleden met zich mee: hij speelde in de Ligue 1 voor Toulouse FC, Le Mans UC, Le Havre AC en EA Guingamp. In de Ligue 2 scoorde hij ook nog goals voor FC Istres en Stade de Reims.

Toen de 34-jarige Franse spits in januari 2014 neerstreek bij Sporting Charleroi, imponeerde hij meteen met acht goals in twaalf wedstrijden. Ook in zijn eerste volledige seizoen in de Jupiler Pro League was hij met negen goals goed bij schot. Toch lieten de Zebra’s hem in de zomer van 2015 naar tweedeklasser Union Sint-Gillis vertrekken. Ook in het shirt van Union ontpopte Fauré zich tot goaltjesdief. Na een goede eerste seizoenshelft plukte reeksgenoot Antwerp hem weg uit het Dudenpark, maar zes maanden later stuurde The Great Old de Fransman terug naar Union. Nadien speelde hij ook nog bij FC Santa Coloma in Andorra. Fauré bleef desondanks verbonden aan België als medewerker aan het RTBF-voetbalprogramma Complètement Foot.