STVV heeft zijn eerste defensieve winterversterking zo goed als beet. Als hij slaagt voor zij medische testen wordt de 20-jarige Belgische jeugdinternational Rocky Bushiri voor de rest van het seizoen gehuurd van Norwich City.

Op zijn twintigste houdt Bushiri er zo al een rijkgevuld cv op na. De Belg met Congolese roots is een jeugproduct van KV Oostende, waar hij in december 2017 zijn eerste speelminuten in het eerste elftal kreeg van trainer Adnan Čustović. In het seizoen 2018/19 werd de centrale verdediger uitgeleend aan KAS Eupen. Daar deed hij het goed, maar Eupen lichtte de aankoopoptie van 500.000 euro niet. Na een geschil over zijn contract bij KV Oostende – Bushiri dacht verkeerdelijk dat hij transfervrij was omdat een brief om de optie in zijn aflopende contract te verlengen op een verkeerd adres toekwam – nam Bushiri zijn toevlucht naar Norwich City. De Engelse eersteklasser stalde hem eerst bij de beloften en leende hem vervolgens uit aan derdeklasser Blackpool FC, waar Bushiri slechts zes wedstrijden speelde.

Bushiri, die vorig jaar met België deelnam aan het EK voor beloften in Italië en San Marino, moet bij STVV de dunne spoeling achterin – zeker na het uitvallen van centrale verdediger Jorge Teixeira – helpen opvullen. In principe stapt Bushiri mee op het vliegtuig naar het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar de Truienaars een week op oefenstage gaan. Als hij slaagt voor zijn medische testen, wordt hij officieel de eerste versterking van trainer Miloš Kostić.

Advertentie