Het sprookje tussen Habib Habibou en Sporting Lokeren lijkt er na een dikke drie maand al op te zitten. De 32-jarige Centraal-Afrikaanse aanvaller werd niet geselecteerd voor de oefenstage van Lokeren in Nederland en mag deze winter nog beschikken op Daknam.

Lokeren greep eind september vorig jaar een mooie opportuniteit toen het de clubloze Habibou een contract tot het einde van het seizoen bood. Met zijn ervaring – 57 goals in de Jupiler Pro League voor Charleroi, Zulte Waregem en AA Gent – kon de Centraal-Afrikaan een nuttige troef worden in 1B. De transfer bracht echter niet het gewenste effect: in tien competitiewedstrijden kon Habibou slechts één keer scoren. In die tien wedstrijden begon Habibou slechts twee keer in de basis, acht keer was hij invaller.

Lokeren, een jaar geleden nog in Eerste klasse maar thans hekkensluiter in 1B, trekt van 4 tot en met 7 januari op winterstage naar het Nederlandse Delden. Habibou zal intussen een andere bezigheid moeten zoeken.

Advertentie