Dylan Bronn is niet langer een speler van AA Gent. De Tunesische verdediger, die al een tijdje in de Gentse B-kern vertoefde, ondertekende een contract voor 4,5 jaar bij de Franse eersteklasser FC Metz. AA Gent strijkt 4,5 miljoen euro op.

De transfer is een enorme financiële meevaller voor AA Gent. Bronn, die in de zomer van 2017 voor amper één miljoen euro werd weggeplukt bij de Franse eersteklasser FC Niort, zat immers al enkele maanden in de Gentse B-kern. In november vorig jaar had de Tunesische international immers laten weten dat hij Gent tijdens de winterstop wilde verlaten. Bronn was in zijn eerste twee seizoenen een absolute sterkhouder bij AA Gent – vorig seizoen scoorde hij als verdediger zelfs acht goals –, maar toen hij dit seizoen in september terugkeerde uit een blessure botste hij op het centrale verdedigersduo Plastun-Ngadeu. Dit seizoen kreeg hij enkel tegen KV Kortrijk en Club Brugge een basisplaats. Zijn laatste optreden in het shirt van de Buffalo’s dateert van 3 november 2019 tegen Standard.

Dankzij zijn statuut van Tunesisch international – Bronn scoorde op het WK 2018 nog tegen de Rode Duivels – en zijn twee eerdere goede seizoenen bij AA Gent kon de 24-jarige Bronn alsnog een mooie transfer naar de Ligue 1 versieren. Ook de penningmeester van AA Gent sprong vast een gat in de lucht, want niemand in de Arteveldestad had vast nog gerekend op zo’n hoog transferbedrag voor Bronn.

Advertentie