Daags na de voorstelling van die andere Noor, Kristian Thorstvedt, stelt Genk nog een andere middenvelder uit Noorwegen voor. Mats Møller Dæhli tekent bij de landskampioen een contract tot 2023 en komt over van het Duitse St. Pauli. Dæhli zal zaterdagnamiddag samen met de groep vertrekken naar Benidorm, waar de jaarlijkse winterstage plaatsvindt.

KRC Genk plukt Mats Møller Dæhli weg bij de Duitse tweedeklasser St. Pauli. Dæhli, momenteel 24 jaar oud, zat er aan 16 wedstrijden, één doelpunt en zeven assists. Dæhli is bij voorkeur een aanvallende middenvelder, maar kan ook vanop de linkerflank uit de voeten. Bij Genk zal hij de concurrentiestrijd moeten aangaan met Ianis Hagi.

Sterk aan de bal en dribbelvaardig, zo wordt de nieuwe aanwinst van Genk beschreven. Dæhli speelde tijdens zijn jeugdjaren bij Manchester United, waar hij na het seizoen 2011-2012 ook verkozen werd tot Young Player of the Year. Er doorbreken lukte echter niet. Hij besloot andere oorden op te zoeken en zo volgden er passages bij Molde, Cardiff City, Freiburg en Sankt Pauli. Door zijn prestaties in Hamburg werd hij ook opnieuw opgeroepen voor de Noorse nationale ploeg.

Advertentie