De Nederlandse topclub Ajax gaat de komende drie jaar samenwerken met Sharjah FC. De koploper in de Eredivisie gaat de club uit de Verenigde Arabische Emiraten helpen met de ontwikkeling van de jeugdopleiding. De Amsterdammers zijn daardoor met hun Ajax Coaching Academy (ACA) in vier verschillende landen actief.

Na China (Guangzhou R&F FC), Japan (Sagan Tosu) en Australië (Sydney FC) trekt Ajax met zijn Ajax Coaching Academy nu naar de Verenigde Arabische Emiraten. De Nederlandse halvefinalist van de vorige Champions League-campagne heeft een akkoord voor drie jaar met optie gesloten met de nummer twee uit de UAE Arabian Gulf League.

De bedoeling van de ACA is om de coördinatie van de jeugdopleiding van Sharjah FC op zich te nemen. Ajax stationeert zelf enkele stafleden permanent in de VAE om de kwaliteit van de jeugdopleiding te waarborgen. “Alle facetten van een jeugdopleiding, zoals scouting, talentontwikkeling en de daaraan ondersteunende afdelingen, komen hierbij aan bod”, klinkt het op de clubsite.

Advertentie