Vijf maanden na zijn transfer naar Sheffield United heeft Michael Verrips eindelijk zijn eerste officiële wedstrijd gespeeld voor zijn nieuwe werkgever. Verrips, die eind juli vorig jaar zijn contract bij KV Mechelen verbrak naar aanleiding van de zaak Propere Handen, kreeg in de FA Cup een basisplaats tegen vijfdeklasser AFC Flyde.

Veel speelminuten heeft Verrips nog niet vergaard in Engeland. Eind november vorig jaar mocht hij tegen Manchester United pas voor het eerst op de bank zitten in de Premier League. Na de blessure van reservedoelman Simon Moore in december steeg hij een plaats in de pikorde. Zondag kreeg hij in het FA Cup-duel tegen AFC Flyde uit de National League, het vijfde niveau in het Engelse voetbal, zijn eerste officiële speelminuten. Na 41 minuten liep de 23-jarige Nederlander echter een hoofdblessure op, waardoor hij vroegtijdig vervangen moest worden.

Dankzij zijn vroegtijdige wissel heeft Verrips meteen zijn eerste clean sheet voor Sheffield te pakken, want het doelpunt van Flyde in de 2-1-zege van Sheffield werd pas in de 78e minuut gescoord. The Blades stromen dankzij de overwinning door naar de vierde ronde van de FA Cup.

Advertentie