Bommetje uit Argentinië. De Italiaan Daniele De Rossi (36) heeft zopas zijn contract bij Boca Juniors laten ontbinden en stopt per direct als voetballer. De oud-middenvelder van AS Roma zou om persoonlijke redenen stoppen.

Een mooier einde bestaat ongetwijfeld, maar voor Daniele De Rossi hoeft dat niet. De Italiaanse kuitenbijter heeft vandaag op een abrupte manier zijn voetbalcarrière afgesloten. De Romalegende twijfelde al langer of het wel nog zin had om zijn contract tot juni 2020 uit te doen.

Enkele dagen geleden kwam de middenvelder toch opdagen voor de medische keuring bij Boca Juniors (in Argentinië begint het nieuwe seizoen namelijk maar over enkele weken) en werd hij door de nieuwe coach Miguel Ángel Russo aanzien als basisspeler. Maar vandaag knapte er dus iets in het hoofd van de middenvelder die in 2001 op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor AS Roma maakte in een Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht.

Bij Boca speelde hij amper zes wedstrijden, maar hij zal vooral herinnerd worden omwille van zijn liefde voor AS Roma. In totaal speelde De Rossi maar liefst 616 matchen voor de Romeinen, enkel Francesco Totti (785) deed beter, en won hij twee keer de Italiaanse beker en één keer de Supercup. Met Italië veroverde hij in 2006 de wereldtitel en speelde hij 117 interlands, waarin hij 21 keer scoorde.

Advertentie