Vlak nadat Standardspits Renaud Emond aangaf het wel te zien zitten zijn carrière bij de Luikse club af te sluiten – mits er geen leuke aanbieding zou komen van een buitenlandse club -, meldt La Dernière Heure dat hij allicht zal tekenen bij het Franse Nantes.

Met 139 wedstrijden en 43 treffers kan Emond alleszins terugblikken op een uitstekende periode bij Standard. Sinds zijn komst in 2015, toen hij Waasland-Beveren verliet, heeft hij steeds de nodige kritiek over zich heen gekregen. Wel was hij steeds geliefd bij het publiek omwille van zijn uitstekende mentaliteit.

FC Nantes staat momenteel 5e in de Ligue 1 en wil met Emond wat meer concurrentie aantrekken voor Kalifa Coulibaly (ex-Charleroi en -Gent). Daarvoor wil het 3 à 4 miljoen euro betalen aan de Rouches.

De kans is vrij groot dat Standard dat bod zal accepteren, met de beresterke Oulare en de technisch verfijnde (en ook grote) Avenatti heeft het twee spelers die allicht beter in het systeem met veel aansluitende en infiltrerende mensen passen. Met Cop en Dragus heeft Michel Preud’homme nog twee andere opties, en wie weet wordt Orlando Sà – een interne transfer waar veel supporters om vragen – terug aan de A-kern toegevoegd. Die kans lijkt eerder klein, maar zeg nooit nooit in de voetballerij. Er is anderzijds wel sprake van een eventuele inkomende transfer wat centrale aanvallers betreft, en toptalent Tapsoba is mee op stage. In Marbella oefent Standard vandaag tegen Borussia Dortmund.

Advertentie