AA Gent heeft een oplossing gevonden voor de overbodige Mamadou Sylla. De 25-jarige Senegalese spits, die dit seizoen slechts 125 speelminuten kon sprokkelen, trekt op definitieve basis naar het Russische FK Orenburg. Het is niet bekend welk transferbedrag de Buffalo’s vangt voor de aanvaller.

Het loopt dit seizoen goed bij AA Gent, maar niet iedereen uit de Gentse A-kern heeft daar evenveel aan bijdragen. Mamadou Sylla, die in de zomer van 2017 voor 3,85 miljoen euro overkwam van KAS Eupen, mocht dit seizoen nog maar drie keer meespelen van Jess Thorup – één keer in de Jupiler Pro League, één keer in de Beker van België en één keer in de Europa League-kwalificatie. De Senegalese spits mocht deze winter dan ook vertrekken bij de Buffalo’s. Met FK Orenburg, dat veertiende op zestien clubs staat in de Russische Premjer-Liga, werd een definitieve oplossing gevonden voor de ex-speler van RCD Espanyol.

In 35 wedstrijden voor AA Gent kon Sylla slechts twee keer scoren. Vorig seizoen leenden de Buffalo’s de Senegalees nog uit aan Zulte Waregem (1 goal in 16 wedstrijden) en STVV (4 goals in 13 wedstrijden). Afgelopen zomer lonkte KV Kortrijk nog even naar de 25-jarige aanvaller.