RC Genk leent Jakub Piotrowski voor de rest van het seizoen uit aan Waasland-Beveren. De 22-jarige Poolse middenvelder slaagde er ook in zijn tweede seizoen bij Genk niet in om echt door te breken en mag nu speelminuten gaan vergaren bij de Waaslanders. Waasland-Beveren bedong een optie tot aankoop.

Genk nam de middenvelder in mei 2018 van het Poolse Pogoń Szczecin, maar in het drukke kampioenenseizoen kwam hij slechts aan twee basisplaatsen en drie invalbeurten in de competitie. Een grote sportieve bijdrage leverde Piotrowski dus niet aan de landstitel, maar dat deerde de Pool niet. “Dat is eigen aan een topclub. Had ik zeker willen zijn van mijn plaats, dan had ik nooit voor Genk mogen kiezen”, sprak de varkensboerenzoon uit Toruń na de landstitel in de pers. Dankzij de Beker van België en de Europa League kon Piotrowski in zijn debuutseizoen afklokken op dertien wedstrijden (goed voor drie assists).

Bij Waasland-Beveren gaat de 22-jarige Piotrowski vooral op zoek naar speelminuten. Ondanks het vertrek van Ruslan Malinovskiy en de lange blessure van Bryan Heynen slaagde hij er immers (nog) niet in om in het jaar van de bevestiging door te breken. Eind juli kreeg hij van Felice Mazzu nog een basisplaats in de Supercup tegen KV Mechelen, maar een dikke vijf maand later staat zijn teller nog steeds op acht wedstrijden dit seizoen. Waasland-Beveren bedong een optie tot aankoop in het huurcontract.