Jonathan Buatu Mananga heeft Excel Moeskroen met de stille trom verlaten. De voormalige Belgische jeugdinternational, die dit seizoen gehuurd werd van Rio Ave FC, keert sneller dan gepland terug naar Portugal en doet het seizoen op huurbasis uit bij hekkensluiter Club Desportivo Aves.

Excel Moeskroen haalde Buatu Mananga, een in Luik geboren Angolese international, afgelopen zomer op huurbasis terug naar België nadat hij Waasland-Beveren in 2018 had ingeruild voor het Portugese Rio Ave FC. De uitleenbeurt werd echter allesbehalve een succes: de 26-jarige centrale verdediger kwam niet verder dan invalbeurten in de blessuretijd tegen KV Mechelen en RC Genk. Een vertrek tijdens de winterstop drong zich dus op voor Buatu Mananga, die nochtans gehuurd was met aankoopoptie.

Buatu Mananga, opgeleid door Standard Luik, mag nu in Portugal zijn seizoen proberen redden. Zijn nieuwe club CD Aves, die in 2018 verrassend de Portugese voetbalbeker won, is de hekkensluiter in de Portugese Liga NOS. Vorig seizoen speelde Buatu Mananga, die bij Aves de kleedkamer zal delen met Enzo Zidane, 28 wedstrijden in het shirt van Rio Ave FC.

Advertentie