Hebt u hem ook gehoord, die zucht van opluchting uit Luik? Na iets minder dan een week zonder club te hebben gezeten, heeft ex-Rode Duivel Sébastien Pocognoli (32) vandaag zijn handtekening gezet bij tweedeklasser Union Sint-Gillis. De linksachter tekende voor anderhalf jaar, met één jaar optie. 

Toen Sébastien Pocognoli vorige week vertrok bij “zijn” Standard, uitte hij nog zijn ontgoocheling over het voetbal. Vandaag trekt hij als vrije speler naar Union Sint-Gillis. Bij de nummer 3 in 1B zijn ze in de wolken met de komst van de 13-voudige international: “Sébastien is een speler van het hoogste niveau, met heel veel talent en tonnen ervaring”, klinkt het bij sportief directeur Chris O’Loughlin.

De ex-speler van Genk, AZ, Standard, Hannover, West Brom en Brighton & Hove Albion poseerde ondertussen al met een sjaal en een truitje van la Vieille Dame. Pocognoli, die in Luik niet meer aan de bak kwam, speelde in drie verschillende periodes voor de Rouches en is na Réginal Goreux al de tweede Standardcoryfee die op korte tijd de club (als speler) verlaat.