Het Gentse avontuur van Yuya Kubo is ten einde. De 26-jarige Japanner heeft na 3 jaar zijn kastje in de Ghelamco Arena leeggemaakt en gaat in de MLS aan de slag. Het Amerikaanse FC Cincinnati had van de polyvalente Japanner een hoofddoel gemaakt en heeft hem nu te pakken. 

Het is alweer 3 jaar geleden dat de relatief onbekende Yuya Kubo in ons land neerstreek. De centrumspits kwam toen over van het Zwitserse Young Boys Bern en wist meteen een basisplek te veroveren onder coach Hein Vanhaezebrouck. Met een doelpunt in zijn debuutmatch tegen aartsvijand Club Brugge speelde de Sushi Bomber zich ook meteen in de harten van de fans. In de 16 resterende matchen scoorde Kubo nog eens 10 keer en gaf hij ook 2 assists. Een fenomeen leek geboren.

Maar de sensatie bleef jammer genoeg voor hem en Gent niet duren. In het seizoen 2017/18 liep het allemaal wat moeilijker en kwam de Japanner niet verder dan 11 doelpunten 2 assists. Toen in de zomermercato het Duitse 1.FC Nürnberg met een leendeal kwam aankloppen, was de keuze dan ook al gauw gemaakt.

Maar waar het in Gent wat stroever verliep, liep het in Duitsland helemaal voor geen meter. Kubo kwam niet verder dan 1 schamel doelpuntje in 23 duels en Nürnberg lichtte de aankoopoptie logischerwijs niet. Hij keerde terug naar Gent en hoopte op meer speeltijd, maar dat bleek al snel ijdele hoop.

Dit seizoen kwam Kubo namelijk nauwelijks voor in de plannen van coach Jess Thorup. De Deen liet de Japanner slechts in 12 wedstrijden over alle competities heen in actie komen en had het niet echt op hem begrepen. Vreemd, want de Japanse spits was toch belangrijk in de Gentse kwalificatie voor de poulefase van de Europa League. Zo scoorde Kubo zijn laatste 2 treffers in de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis in de 6-3-overwinning tegen het nietige FC Viitorul van de Roemeense levende legende Gheorghe Hagi.

En zo verlaat Kubo Gent na in totaal 73 wedstrijden waarin hij goed was voor 25 doelpunten en 6 assists.