Anderlecht mag een streep door de naam van Yohan Boli trekken. De Ivoriaans-Franse aanvaller tekent morgen behoudens ongelukken een contract bij Qatarese Al-Rayyan SC, de nummer twee uit de Qatar Stars League. STVV vangt 3 miljoen euro voor de 26-jarige spits, wiens contract op het einde van het seizoen afliep.

Enkel mislukte medische testen kunnen Yohan Boli nog van een transfer naar Al-Rayyan, de club waar Emile Mpenza in 2006 even actief was, houden. De 26-jarige Franse Ivoriaan verkiest de oliedollars uit Qatar dus boven een transfer naar Anderlecht, dat ook geïnteresseerd was in zijn diensten. Boli kan met zijn nieuwe club meteen een gooi doen naar de titel, want Al-Rayyan telt slechts vier punten minder dan competitieleider Al-Duhail, de club van ex-Kanarie Junior Edmilson.

Boli, die de STVV-kas met 3 miljoen euro spijst met zijn transfer, droeg sinds 2015 het shirt van STVV. In elk seizoen was hij goed voor de nodige doelpunten, maar pas vorig jaar werd hij hét gezicht van de Truiense aanval door voor het eerst dubbele cijfers te halen (14 goals in 36 wedstrijden). Dit seizoen zat hij aan 11 goals uit 18 wedstrijden. Al is het niet altijd peis en vree geweest met de Ivoriaanse international: zowel onder Ivan Leko als onder Jonas De Roeck belandde hij ooit even in de B-kern. Gelukkig voor STVV antwoordde Boli, die destijds overkwam van derdeklasser Verviers, steeds met zijn voeten.