Na amper vijf maanden zit het Engelse avontuur van de Italiaan Patrick Cutrone (22) er al op. De jonge spits ruilt Wolverhampton Wanderers voor het Italiaanse Fiorentina. Cutrone wordt eerst voor 18 maanden uitgeleend en daarna neemt La Viola hem verplicht over. 

Toen Wolverhampton deze zomer Patrick Cutrone voor 18 miljoen euro overnam van AC Milan, leek het een goede zaak te hebben gedaan. Cutrone, die al sinds zijn achtste bij Milan zat, was na twee seizoenen in de hoofdmacht van Milan met 13 doelpunten en 5 assists in 63 Serie A-wedstrijden klaar voor een nieuwe uitdaging.

Bij Wolverhampton verwachtten ze dan ook veel van hun aanwinst, maar Cutrone kon nooit de verwachtingen inlossen. Hoewel Nuno Espírito Santo hem geregeld gebruikte in de Europa League en de Carabao Cup, mocht de Italiaan maar 12 keer meedoen in de Premier League. En geef de Portugese coach maar eens ongelijk als je weet dat Cutrone maar 2 competitiedoelpunten liet optekenen.

Maar nu werpt Fiorentina hem dus een reddingsboei. La Viola beleeft met een voorlopige 15e plaats een teleurstellend seizoen en heeft dringend nood aan iemand die de goal weet staan. Na 18 speeldagen heeft de club maar liefst 4 “topscorers” met elk 3 doelpunten: Dusan Vlahovic, Nikola Milenkovic, Erick Pulgar en Gaetano Castrovilli.

Fiorentina betaalt in totaal 18 miljoen euro aan Wolverhampton, dat zo alles recupereert wat het deze zomer nog aan Milan betaalde. De club van Ribéry leent Cutrone eerst voor 18 maanden en betaalt daarvoor 2 miljoen euro en neemt hem daarna voor nog eens 16 miljoen euro definitief over.