Renaud Emond gaat voor het eerst in zijn carrière buiten België voetballen. Het Franse FC Nantes betaalt 3 miljoen euro aan Standard, via bonussen kan dat bedrag nog flink oplopen. Emond wordt ploegmaat van onder meer Anthony Limbombe, Kalifa Coulibaly, Moses Simon, Joris Kayembe, Cristian Benavente en Dennis Appiah.

Na afloop van de oefenpot van Standard tegen Borussia Dortmund (0-0) had Michel Preud’homme er het volgende over te zeggen: “Ik denk dat het voor Renaud een droom was om in de Ligue 1 te spelen. We wisten dat al een tijdje. Het is een speler die alles heeft gegeven voor de club, en wanneer er een bod komt – op zo’n speler – dat interessant is voor alle partijen, probeert de club mee te werken.”

Meer achtergrondinformatie is te vinden in volgend artikel dat eerder gepubliceerd werd: https://doorfansvoorfans.org/2020/01/07/renaud-emond-mogelijk-op-weg-naar-fc-nantes/

Standard gaat niet op zoek naar een vervanger, aangezien er enkel nog gevoetbald wordt in de Jupiler Pro League dit seizoen. De Rouches hebben zes opties voor de nummer 9-positie: in de eerste plaats Oulare en Avenatti, Cop als derde spits, toptalenten Dragus en Tapsoba (die ook op de flank uit de voeten kunnen) en Maxime Lestienne (die met zijn diepgang in sommige matchen een nuttige meest offensieve pion kan zijn).

Advertentie