Emilio Ferrera heeft vier maanden na zijn ontslag bij F91 Dudelange een nieuwe club gevonden. De 52-jarige Spaanse Belg gaat samen met Marc Grosjean aan de slag bij RFC Seraing, de nummer zes uit Eerste klasse amateurs. De Luikse club nam onlangs afscheid van ex-Rode Duivel Christophe Grégoire.

Ferrera zou volgens de Waalse krant Sudinfo lang getwijfeld hebben om op het aanbod van Seraing in te gaan. De ex-trainer van onder andere Club Brugge en RC Genk wilde zijn tijd immers verdelen tussen zijn jeugdacademie in Aalst en zijn familie. Ferrera krijgt bij Seraing echter hulp van Marc Grosjean, tot vorige maand T1 van reeksgenoot RFC Luik. Ferrera en Grosjean werkten eerder al samen bij Al Shabab en FCV Dender EH.

Ferrera volgt in het Pairaystadion Christophe Grégoire op, die ondanks een gedeelde vijfde plaats aan de deur werd gezet na een povere 4 op 18. De tweevoudige Rode Duivel was sinds 2016 trainer van de Luikenaars. Voormalig topschutter Luigi Pieroni, die even insprong als interimtrainer na het vertrek van Grégoire, blijft aan boord bij de club.