Eindelijk. Na 574 minuten zonder doelpunt in de Premier League mocht Leicesterspeler Dennis Praet vandaag eindelijk juichen. Southampton was het kind van de rekening. Ook in Italië werd er opgelucht ademgehaald, want daar scoorde ene Zlatan Ibrahimovic zijn ‘eerste’ officiële goal voor AC Milan. De Zweed hielp de Rossoneri zo mee aan een 0-2-overwinning op bezoek bij het Cagliari van ex-Rode Duivel Radja Nainggolan.

Dat Praet verlekkerd zat op een doelpunt was eraan te zien. Een vreugde-explosie, anders kan je zijn viering niet noemen. De Leuvenaar schreeuwde het twee keer uit: de eerste keer meteen na zijn doelpunt op assist van Jamie Vardy en de tweede keer toen de VAR niet tussenkwam. Voetbal en emoties, daar komt zelfs geen VAR tussen. Toch zal Praet niet goed slapen vannacht, want Leicester verloor thuis met 1-2 van Southampton. Een pijnlijke en onverwachte nederlaag voor de Foxes, die in de heenmatch de Saints nog hadden geklopt met 0-9.

Voor Praet afgelopen zomer naar Leicester trok, speelde hij voor het Italiaanse Sampdoria. Hoewel ze hem in Genua nog steeds een warm hart toedragen, zal zijn doelpunt toch geen breaking news zijn in de Laars. Daar gaat immers alle aandacht naar Zlatan Ibrahimovic. De Zweed mocht vandaag voor het eerst sinds zijn terugkeer naar AC Milan starten in de basis en bedankte zijn coach in de 66e minuut met zijn eerste treffer. Met zijn doelpunt tegen Cagliari heeft Zlatan opnieuw een unicum om mee uit te pakken. Ibracadabra is namelijk de eerste speler die in vier verschillende decennia weet te scoren. Straf!