KV Kortrijk zou volgens Het Laatste Nieuws een bod hebben uitgebracht op Union-verdediger Ismaël Kandouss. Dat is best opmerkelijk, want de relatie tussen Union Sint-Gillis en KV Kortrijk is niet al te hartelijk meer na de omstreden transfer van Faïz Selemani van vorig jaar.

Even terugspoelen naar augustus 2019. Faïz Selemani heeft er een sterk debuutseizoen opzitten bij Union, maar vliegt naar de B-kern omdat Union niet kan leven met de manier waarop de Franse Comorees een transfer hogerop probeert af te dwingen. Nadat veiligheidsmensen hem de toegang tot het trainingscomplex van Union ontzeggen, verbreekt Selemani zijn contract bij de elfvoudige landskampioen. Enkele dagen later ondertekent hij een contract bij KV Kortrijk, dat de flankaanvaller echter pas durft opstellen wanneer de transfer juridisch volledig is afgehandeld – Union heeft immers klacht ingediend. Pas op 1 december 2019 maakte Selemani zijn officiële debuut voor KV Kortrijk, nadat de rechter hem in beroep gelijk gaf.

Een halfjaar later wil KV Kortrijk graag een tweede speler van Union Sint-Gillis binnenhalen, ditmaal weliswaar op de gebruikelijke wijze. Ismaël Kandouss (22) werd geboren in het Franse Lille, maar maakte in het seizoen 2017/18 zijn debuut bij USL Dunkerque in de Championnat National. Union plukte de Frans-Marokkaanse centrale verdediger in januari 2019 weg bij de Franse derdeklasser en zag hem zich meteen tot een vaste waarde centraal achterin ontpoppen. Of Union het bod zal aanvaarden, is nog maar de vraag.