Genkaanvaller Dieumerci Ndongala (28) heeft, zo bevestigt hij zelf, een nieuwe club gevonden. Het Turkse Kasimpasa biedt hem na een kleine maand in de Genkse de B-kern nu een uitweg en zou 1,5 miljoen euro voor hem veil hebben. Het zou gaan om een huur met een verplichte aankoopoptie als de club zich van het behoud weet te verzekeren. 

Met het nummer 77 op de rug droeg Dieumerci Ndongala de voorbije twee jaar het Genkse shirt en met 77 wedstrijden neemt hij nu afscheid van het Genkse publiek. In die wedstrijden was de Belgische Congolees goed voor 11 goals en 12 assists.

Toen KRC Genk twee jaar geleden Dieumerci Ndongala als nieuwe aanwinst presenteerde, hadden vele supporters kritiek op de transfer. De winger werd tenslotte opgevist uit de B-kern van Standard en dat zorgde voor enige scepsis in Limburg.

Maar in zijn eerste wedstrijd bewees Ndongala al meteen het tegendeel door de enige treffer op het veld van Moeskroen te scoren. Die zege zou later een belangrijke horde blijken in de race voor Play-off 1. In zijn eerste seizoen veroverde Ndongala al meteen een basisplaats en ook in zijn tweede seizoen had hij zijn waarde in de Genkse kampioenenploeg.

Na twee jaar in het blauw-witte shirt verlaat Dieumerci Ndongala Genk nu als een kampioen. Hijzelf zegt op Instagram ‘fier’ te zijn op het verhaal dat ze samen hebben geschreven. Zijn afscheid zal ook in de Genkse kleedkamer gevoeld worden, want naast een begenadigd voetballer verliezen ze daar ook een sfeermaker (zie onderstaande video).

Advertentie