Mohamed Sissoko, ex-voetballer van onder andere Liverpool en PSG, heeft het einde van zijn carrière aangekondigd. De 34-jarige voormalige Malinese international deed dat maandagavond in het voetbalprogramma Footissime.

Het was geen toeval dat Sissoko uitgenodigd was in het programa Footissime op de Franse sportzender RMC Sport. “Als ik hier vanavond ben, is het om u te zeggen dat ik een punt zet achter mijn carrière”, aldus de neef van ex-voetballer Salif Keita. “Het was een zeer moeilijke keuze, heel moeilijk om te aanvaarden. De keuze was zo moeilijk omdat ik mijn leven lang betrokken ben geweest bij het voetbal. Het is mijn leven”.

Sissoko startte zijn carrière in 2002 bij AJ Auxerre, waar hij geen speeltijd kreeg. In 2003 stapte hij over naar Valencia, waarmee hij in zijn eerste seizoen de landstitel en de UEFA Cup won. Nadien volgde hij zijn trainer Rafael Benítez naar Liverpool, waar hij tweeënhalf seizoenen speelde. Nadien speelde hij nog voor Juventus, PSG, Fiorentina, Levante. In 2015 begon de in Frankrijk geboren Malinees aan een wereldreis langs China (Shanghai Shenhua), India (Pune City), Italië (Ternana Calcio), Indonesië (Mitra Kukar), Mexico (Atlético San Luis) en Hongkong (Kitchee SC). Vorig seizoen was hij nog even aan de slag bij de Franse tweedeklasser Sochaux.

Advertentie