KAA Gent heeft de Ivoriaanse spits Anderson Niangbo gekocht van Red Bull Salzburg. Dat bevestigt de club. Hij tekent een contract tot 2024.

Na een succesvolle uitleenperiode aan Wolfsberger AC besloot RB Salzburg om Niangbo terug te halen en te cashen. Hij scoorde negen goals en gaf zeven assists in 27 wedstrijden, waarvan twee assists in de Europa League. Hij zal de trainingen aanvatten wanneer hij zijn werk- en verblijfsvergunning heeft verworven.

Sportief manager Peter Verbeke: “We versterken onze selectie met een polyvalente aanvaller. Anderson kan als tweede spits spelen, maar kan ook op de flank uit de voeten. Hij combineert explosiviteit met scorend vermogen. Hij heeft ook nog een grote progressiemarge, wat past binnen onze transferstrategie.”

KAA Gent neemt het in de tweede ronde van de Europa League op tegen AS Roma. Daarbij zal het Niangbo’s ervaring kunnen gebruiken. Hij speelde met Wolfsberger AC tweemaal gelijk tegen de Romeinen en gaf in de uitwedstrijd zelfs een assist. Ook in een uitoverwinning tegen Borussia Mönchengladbach leverde hij een assist af.

Advertentie