Frédéric Bulot zet zijn wereldreis verder. De 29-jarige Gabonees, in een niet eens zo ver verleden aan de slag bij Standard Luik, ruilt het Japanse FC Gifu in voor het Maleisische FELDA United. Amido Baldé (ex-Cercle en -Waasland-Beveren) zet zijn koffers dan weer neer in Vietnam.

Standard nam Bulot, een jeugdproduct van AS Monaco, destijds op 22-jarige leeftijd over van SM Caen. In zijn twee jaar durende passage liet de flankaanvaller een redelijke indruk na, met dank aan onder andere een wereldgoal tegen Anderlecht, maar toch werd hij in 2014 ‘maar’ verhuurd aan zusterclub Charlton Athletic. Bulot speelde daarna in zijn tweede thuisland Frankrijk nog voor Stade de Reims en Tours FC, alvorens in januari 2019 naar het Japanse FC Gifu te vertrekken. Met FELDA United uit Maleisië zet de Gabonese international nu een tweede Aziatische club op zijn cv.

Met Amido Baldé is er nog een andere ex-speler uit de Jupiler Pro League bezig aan een mooie wereldreis. De 28-jarige aanvaller uit Guinee-Bissau, destijds als jonge twintiger door Sporting CP uitgeleend aan Cercle Brugge en in het seizoen 2014/15 door Celtic FC aan Waasland-Beveren, gaat voor het Vietnamese Ho Chi Minh City FC spelen. Dat is sinds kort ook de nieuwe club van Cong Phuong Nguyen, ‘de Vietnamese Messi’ die vorige maand bij STVV werd doorgestuurd. Ook ex-KV Mechelen-spits Viktor Prodell is een oude bekende in België. Sinds Baldé de Belgische competitie in 2015 verliet speelde hij achtereenvolgens in Israël, Frankrijk, Angola, Portugal, Albanië, Libië en Indonesië.

Advertentie