Excel Moeskroen zou zich deze winter wel eens kunnen versterken met twee jonge Belgen. Na de 23-jarige Dylan Seys heeft de Henegouwse eersteklasser nu ook zijn oog laten vallen op de 23-jarige Mathias Bossaerts. Beide heren zagen recent hun contract in Nederland ontbonden worden en zijn sindsdien transfervrij.

Bossaerts zit al een kleine drie maanden zonder club nadat zijn contract bij NEC werd ontbonden. De 23-jarige centrale verdediger kreeg in augustus vorig jaar al te horen dat hij geen toekomst meer had bij de club uit Nijmegen, waardoor hij twee maanden met de beloften moest meetrainen. Eerder mislukte het jeugdproduct van Anderlecht en Manchester City al bij KV Oostende, waar hij in twee seizoenen bij de hoofdmacht (2016-2018) slechts veertien officiële wedstrijden mocht spelen. De voormalige belofteninternational zou zijn carrière nu kunnen herlanceren op Le Cannonier.

Ook Dylan Seys staat dicht bij een contract bij Moeskroen. De 23-jarige aanvaller belandde in 2017 bij RKC Waalwijk toen zijn contract bij Club Brugge, dat hem eerder had uitgeleend aan Hapoel Akko en FC Twente, afliep. Vorig seizoen hielp hij RKC met 13 competitiegoals aan promotie naar de Eredivisie, maar dit seizoen werd hij omwille van diverse redenen teruggezet naar de beloftenkern. Begin december verbrak de club uit Waalwijk het contract van de 23-jarige rechtsbuiten. Seys ging inmiddels al met Moeskroen mee op winterstage en tekent wellicht eerstdaags een contract bij Les Hurlus.