Leeds United heeft een nieuw onderkomen gevonden voor Laurens De Bock. De ex-Rode Duivel doet het seizoen op huurbasis uit bij ADO Den Haag, de voorlaatste uit de Eredivisie. Eerder leende de Engelse club hem al uit aan KV Oostende en Sunderland.

Laurens De Bock heeft nog niet veel plezier beleefd aan z’n transfer naar Leeds United. Amper zes maanden nadat hij Club Brugge in januari 2018 inruilde voor de Engelse tweedeklasser werd hij op huurbasis al teruggestuurd naar België, meer bepaald naar KV Oostende. Zijn uitleenbeurt aan de Engelse derdeklasser AFC Sunderland werd onlangs dan weer vroegtijdig verbroken. Bij ADO Den Haag, dat een aankoopoptie bedong in het huurcontract, krijgt de 27-jarige verdediger nu een nieuwe kans.

“Ik heb veel goede dingen gehoord en gezien van de club, zoals bijvoorbeeld de fanatieke fans en het mooie stadion. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan”, sprak De Bock bij zijn voorstelling. “Het team heeft een moeilijke eerste seizoenshelft achter de rug, maar we gaan er alles aan doen om op overtuigende wijze in de Eredivisie te blijven. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen”. ADO Den Haag staat na achttien speeldagen voorlaatste in de Eredivisie met dertien punten.