Pepe Reina keert zeseneenhalf seizoenen na zijn vertrek bij Liverpool terug naar de Premier League. De 37-jarige doelman, die bij AC Milan de doublure was van Gianluigi Donnarumma, trekt een half seizoen op huurbasis naar Aston Villa om de geblesseerde Tom Heaton te vervangen. Zijn vervanger bij Milan is ex-Chelsea-doelman Asmir Begović.

Pepe Reina staat al anderhalf jaar op de loonlijst van AC Milan. In die tijd moest de Spanjaard slechts dertien keer opdraven, dit seizoen zelfs nog maar één keer. Dat was destijds wel anders bij Liverpool, waar hij tussen 2005 en 2013 in 395 officiële wedstrijden onder de palen stond. Met ook nog 182 officiële wedstrijden bij Napoli (2013-2014, 2015-2018), 147 bij Villarreal (2002-2005), 49 bij Barcelona (2000-2002) en 3 bij Bayern München (2014-2015) mag Reina zich met recht en rede een ervaren rot noemen. Bij Aston Villa, waar hij de blessure van Tom Heaton moet opvangen, kan de 38-voudige Spaanse international mogelijk dit seizoen nog zijn 800e officiële wedstrijd in het clubvoetbal afwerken.

Reina’s vervanger bij AC Milan wordt de Asmir Begović. De 32-jarige Bosniër, ooit de doublure van Thibaut Courtois bij Chelsea en in een nóg verder verleden ooit aan de slag bij La Louvière, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van AFC Bournemouth. In de eerste helft van het seizoen was Begović nog op huurbasis aan de slag bij Qarabag. Als tweede doublure voor de incontournable Gianluigi Donnarumma is er ook nog diens negen jaar oudere broer Antonio.