Kenneth Vermeer trekt de deur bij Feyenoord definitief achter zich dicht. De 34-jarige doelman, die twee seizoenen geleden uitgeleend werd aan Club Brugge, ruilt de Rotterdamse club voor Los Angeles FC.

Vermeer was dit seizoen eerste doelman bij Feyenoord: de vijfvoudige Nederlandse international miste slechts vier wedstrijden door een hamstringblessure. Op z’n 34e was Vermeer echter zelf geïnteresseerd in een transfer naar Los Angeles, waar hij regelmatig op vakantie gaat. Ook Feyenoord, dat met Justin Bijlow en Nick Marsman twee goede doelmannen achter de hand houdt, stemde meteen in met een transfer gezien het aflopende contract van Vermeer.

Vermeer neemt zo vijfeenhalf jaar na zijn omstreden transfer van Ajax naar Feyenoord definitief afscheid van de Rotterdammers. Eerder werd hij in het seizoen 2017/18 even uitgeleend aan Club Brugge. Vermeer verdreef toen Vladimir Gabulov uit doel, maar viel in Play-off 1 zelf uit met een peesblessure.

 

Advertentie