De Spaanse topploeg FC Barcelona laat de Fransman Jean-Clair Todibo (20) een half jaartje rijpen bij het Duitse Schalke 04. De nummer 5 uit de Bundesliga heeft ook een interessante aankoopoptie weten te bedingen.

Dat Schalke 04 komende zomer heel wat talent ziet vertrekken, staat nu al vast. Zo vertrekt bijvoorbeeld huidig nummer 1 Alexander Nübel na dit seizoen al zeker naar Bayern München, waar hij de concurrentiestrijd zal aangaan met Manuel Neuer. Om volgend jaar zeker competitief te zijn, speurt de club van Benito Raman nu al de transfermarkt af.

En met resultaat, want gisteren kondigde Schalke de komst aan van een groot Barcelonatalent: Jean-Clair Todibo. De 20-jarige centrale verdediger wordt voor een half jaar gehuurd van de Catalaanse grootmacht. Voor de huur betalen Die Knappen anderhalf miljoen euro en Todibo’s volledige loon. Als de jonge Fransman zich weet te bewijzen in Gelsenkirchen, kunnen Die Königsblauen hem voor 25 miljoen euro (plus 5 miljoen euro bonussen) definitief overnemen. Een koopje, want Todibo wordt door verschillende waarnemers de ‘nieuwe Varane’ genoemd.

Dat ze ook in Catalonië nog steeds in Todibo geloven, bewijst de terugkoopclausule in het contract. Als Barcelona hem ooit terug wil, zal het wel flink in de buidel moeten tasten. Om de Fransman opnieuw in het Camp Nou te laten spelen, zal de blaugrana namelijk het dubbele moeten betalen van wat ze van Schalke hebben gekregen: vijftig miljoen plus tien miljoen euro aan mogelijke bonussen.

Advertentie