Andriy Lunin draagt tot het einde van het seizoen het shirt van Real Oviedo. De 20-jarige doelman, die sinds de zomer van 2018 onder contract ligt bij Real Madrid, kon eerder dit seizoen bij Real Valladolid niet opboksen tegen eerste doelman Jordi Masip en mag zich nu gaan bewijzen in de Segunda División A.

Real Oviedo,  de nummer zeventien in de Spaanse tweede divisie, wordt de derde huurclub voor Lunin sinds de Oekraïner in juni 2018 de overstap maakte van Zorja Loehansk naar Real Madrid. De Koninklijke leende de doelman meteen uit aan CD Leganés, maar daar stond hij een heel seizoen in de schaduw van eerste doelman Iván Cuéllar. Ook bij zijn tweede uitleenbeurt, aan Real Valladolid, leverde amper speelminuten op: Lunin kwam er niet verder dan twee optredens in de Copa del Rey.

Lunin, die vorig jaar nog verkozen werd tot beste doelman op het WK U20, was normaal tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Valladolid. Real Madrid haalde hem echter vroegtijdig terug in de hoop dat hij bij Real Oviedo wél speeltijd krijgt.

Advertentie