De Rouches hengelen met Eden Shamir (24) een broodnodige extra optie op het middenveld binnen. Door de blessure van Merveille Bokadi net na het sluiten van de transfermarkt, had Standard slechts vier opties over om een driemansmiddenveld uit te smeden: het sterke trio Mpoku – Cimirot – Bastien in de eerste plaats en daarnaast ook nog revelatie Selim Amallah, die in een ideale wereld als ‘valse’ linksvoor fungeert. Nicolas Raskin presteerde goed op stage, maar moet nog stappen zetten om echt regelmatig minuten te gaan maken in het Luikse team. Shamir komt over van Hapoel Beër Sheva en gaat voor het eerst buiten zijn thuisland aan de slag. 

Eden Shamir maakte pas afgelopen zomer de overstap naar Hapoel Be’er Sheva. Toen vertrok hij bij de club waar hij doorbrak en 132 wedstrijden speelde, Ironi Kiryat Shmona. Bij Be’er Sheva, momenteel op plaats 4 in Israël, werd hij meteen een vaste waarde.

Shamir, naar verluidt aangekocht voor €1.800.000, kan de komende maanden rustig wennen aan het Belgische voetbal. Hij is een defensieve middenvelder en wordt in eerste instantie dus gehaald als back-up voor Gojko Cimirot. De Bosniër speelde ondertussen al 91 wedstrijden in het shirt van Standard en is uitgegroeid tot een onmisbare en steeds beter wordende pion binnen het elftal. Als hij eventueel vertrekt tijdens de zomermercato, staat Eden Shamir klaar om zijn rol over te nemen. 

Op de traditionele persbabbel in de aanloop naar de volgende wedstrijd sprak Michel Preud’homme ook even over de aanwinst. Hij benadrukte onder meer dat Shamir dankzij zijn polyvalentie ook op de stek van Samuel Bastien uit de voeten kan.

Vandaag raakte ook bekend dat Deportivo La Coruna de huur van die andere nummer 6, Uche Agbo, allicht zal overnemen van Braga. De Spaanse tweedeklasser zal een aankoopoptie hebben na het seizoen. Deze week wees Standard overigens een bod van Al Nasr af op Paul-José Mpoku. De kapitein mag alleen bij een groot bod vertrekken en de ploeg uit de Emiraten bood slechts €1.200.000.

De enige inkomende transfer die men nog moet verwachten aan de boorden van de Maas, is een doelman. Indien Vanja Milinkovic-Savic vroegtijdig vertrekt – aangezien de aankoopoptie toch niet gelicht zal worden -, zoekt Standard een nieuwe tweede doelman. Ruud Boffin lijkt zich daarvoor in pole-position te bevinden. 

Advertentie