Waasland-Beveren zal dit seizoen niet meer kunnen rekenen op Olivier Dhauholou. De Anderlecht-huurling liep maandag een kuitbeenbreuk op tijdens een beloftenwedstrijd en zal enkele maanden buiten strijd zijn.

Het zit Dhauholou echt niet mee. De sowieso al blessuregevoelige aanvaller, destijds door Hein Vanhaezebrouck naar de A-kern van Anderlecht overgeheveld, kwam net terug uit blessure toen hij in de U21-wedstrijd tegen Charleroi zijn been brak. De Ivoriaan had Waasland-Beveren bovendien net op 1-0 gebracht. “Hij had een goede stage achter de rug en gaf ons extra mogelijkheden voor de tweede seizoenshelft”, zuchtte ook Waasland-Beveren-trainer Arnauld Mercier.

Waasland-Beveren bedong in september vorig jaar een aankoopoptie in het huurcontract, maar de kans lijkt klein dat het die optie zal lichten. Dhauholou speelde slechts één officiële wedstrijd in het shirt van de Waaslanders: op 6 december 2019 viel hij in de competitiewedstrijd tegen Antwerp twintig minuten voor tijd in voor Jur Schryvers.