Jors Kayembe zou volgens de Waalse media dicht bij een overgang naar Sporting Charleroi staan. De 25-jarige middenvelder, die bij Nantes niet aan spelen toekomt, zou tijdens eerste gesprekken met de Carolo’s een goede indruk hebben nagelaten.

Charleroi werd de laatste dagen gelinkt aan AA Gent-middenvelder Louis Verstraete, maar dat spoor lijkt dood te lopen. In zijn zoektocht naar extra Belgen zijn de Zebra’s nu uitgekomen bij Joris Kayembe, een Belgisch-Congolese middenvelder die in 2013 de jeugdopleiding van Standard inruilde voor die van FC Porto. Na uitleenbeurten aan FC Arouca en Rio Ave trok hij in 2017 naar FC Nantes als onderdeel van de overgang van Sérgio Conceição van Nantes naar Porto. Onder andere door enkele zware blessures speelde Kayembe sindsdien slechts drie officiële wedstrijden voor Nantes.

Het aantrekken van voormalig Belgisch belofteninternational Kayembe zou de eerste wintertransfer van Charleroi zijn dit seizoen. De transfer lijkt er in eerste instantie vooral een in de breedte: zijn laatste profwedstrijd dateert immers van 4 maart 2018. Met nog negen speeldagen te gaan in de reguliere competitie staan de Carolo’s gedeeld tweede in de Jupiler Pro League.

 

Advertentie