Het gaat hard voor Djené Dakonam. Drie seizoenen geleden speelde de Togolees nog anoniem bij STVV, maar tegenwoordig wordt er stevig aan de mouw van de Getafe-verdediger getrokken. Volgens The Sun zou AS Monaco een bod van 15 miljoen euro hebben uitgebracht op de 28-jarige verdediger.

In België viel hij nooit echt op, maar na zijn transfer van STVV naar Getafe in 2017 ging het snel voor Dakonam. De Togolees werd in geen tijd een vaste waarde in de verdediging van Getafe. Vorig seizoen greep de Madrileense club net naast een Champions League-ticket, en ook dit seizoen zijn de Azulones goed bezig. Na negentien speeldagen slikte de club slechts 20 tegengoals – enkel Real Madrid, Atlético Madrid (12), Athletic Bilbao (13) en Sevilla (18) doen beter in La Liga. Dakonam kwam in 17 van de 19 competitiewedstrijden in actie.

Ondanks zijn gezegende voetballeeftijd (28) staan een pak buitenlandse clubs te drummen om de voormalige Kanarie binnen te halen. Volgens The Sun zou AS Monaco een bod van 12,8 miljoen Britse pond – omgerekend 15 miljoen euro – hebben uitgebracht op hem. Ook Tottenham, Arsenal, Everton, Bournemouth en Crystal Palace tonen interesse. Getafe zou 26 miljoen euro vragen.