Nill De Pauw (30) is niet langer een speler van de Turkse eersteklasser Rizespor. Dat maakte de club uit Rize gisteren bekend. De Pauw was nog maar sinds dit seizoen aan de slag in de Süper Lig, maar kan nu al transfervrij uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Neen, het Turkse avontuur van Nill De Pauw was niet om over naar huis te schrijven. Onze landgenoot speelde slechts zeven wedstrijden in Turkije en kon daarin niet meer dan twee assists voorleggen. Echt slecht zijn die cijfers niet, goed evenmin. De leiding van Rizespor besliste nu om zijn contract, dat nog liep tot juni 2021, in onderling overleg te ontbinden. De Pauw was nog maar sinds deze zomer aan de slag in Turkije, nadat hij twee seizoenen voor Zulte Waregem was uitgekomen.

Rizespor was voor de 30-jarige De Pauw zijn tweede buitenlands avontuur. Zijn eerste beleefde hij tussen 2015 en 2017 bij het Franse EA Guingamp, dat hem overnam van zijn opleidingsclub Sporting Lokeren. In het Waasland speelde hij maar liefst 218 officiële wedstrijden tussen 2008 en 2015 en veroverde hij twee Belgische bekers. Op Daknam schreef hij ook voor altijd zijn naam in de geschiedenisboeken door het eerste Lokerse doelpunt in de groepsfase van de Europa League te scoren.

Op donderdag 2 oktober 2014 behaalde Lokeren namelijk zijn eerste punten in de groepsfase van de Europa League door op het eigen Daknam met 1-0 van Metalist Charkiv te winnen na een goal van De Pauw. Voor Lokeren was het de eerste zege ooit in de groepsfase van de Europa League. Een delirium op Daknam was een feit. Maar vier speeldagen later was het feestje toch gedaan voor Lokeren, dat ondanks een knappe 10 op 18 toch sneuvelde in de poulefase. Legia Warschau (15 punten) en Trabzonspor (10 punten, beter onderling resultaat) mochten toen naar de volgende ronde.