Erling Bruut Haaland heeft zijn status van topaankoop meteen waar gemaakt in zijn eerste wedstrijd van Dortmund. De 19-jarige sensatie scoorde drie keer in de knotsgekke 3-5 overwinning van Dortmund tegen Augsburg. Straffe prestatie, zeker als je weet dat hij pas inviel in de 56e minuut. 

Alle voetballiefhebbers die de wedstrijd Augsburg – Dortmund niet gezien hebben, zullen wel even vloeken. De doelpuntrijke partij eindigde op 3-5. Invaller Haaland was de absolute ster met drie doelpunten in zijn debuutwedstrijd. Bij een 3-1 achterstand in de 56e minuut mocht de topaankoop van Dortmund opdraven. Drie minuten, meer had hij niet nodig om zich te tonen in de Bundesliga. Na een knappe doorsteekbal van Sancho lukte Haaland meteen de aansluitingstreffer.

Dat was het sein voor Dortmund om nog even op het gaspedaal te gaan staan. Amper twee minuten later stond het al 3-3 na een goal van Jadon Sancho. Maar toen moest de grote Haaland-show nog beginnen. De 3-4 kreeg hij in de 70e minuut op een presenteerblaadje aangeboden door Thorgan Hazard en tien minuten later maakte het Noorse fenomeen het feest helemaal compleet. De 3-5 was een perfecte mix van snelheid, kalmte en een perfecte afwerking.

Haaland maakte eerder dit seizoen al furore in de Champions League en de Oostenrijkse competitie met RB Salzburg. Hij was dan ook hét transferdoel van talloze topploegen deze transfermercato. De tienersensatie heeft met Dortmund alleszins een goeie keuze gemaakt. Zijn debuutmatch zal hem ongetwijfeld nog lang bijblijven. En bij Dortmund zelf zijn ze er nu al zeker van dat ze een gouden zaak hebben gedaan met de aankoop van Haaland. Na de zege tegen Augsburg nestelt Dortmund zich weer in de top 4 en doet het nog volop mee voor de titel.

Augsburg – Dortmund 3-5

1-0 Niederlechner, 2-0 Richter, 2-1 Brandt, 3-1 Niederlechner, 3-2 Haaland, 3-3 Sancho,   3-4 en 3-5 Haaland.