Terence Kongolo doet het seizoen op huurbasis uit bij Fulham. De 25-jarige Nederlander, die bij Huddersfield Town zijn plek was kwijtgeraakt, moet The Cottagers aan een nieuwe promotie naar de Premier League helpen en tegelijk zijn carrière een flinke boost te geven.

Kongolo begon het seizoen als basisspeler bij Huddersfield, dat in de Championship tegen de degradatie vecht. Na een spierblessure kon hij zich echter niet meer terug in de basisploeg knokken. Bij Fulham krijgt het jeugdproduct van Feyenoord nu de kans om aan de andere kant van het klassement te spelen, want The Cottagers staan na 28 speeldagen derde.

De viervoudige Nederlandse international speelt sinds januari 2018 in Engeland. Huddersfield Town huurde hem toen van AS Monaco, dat na de leegloop van 2017 vijftien miljoen euro voor hem had betaald aan Feyenoord. In de zomer van 2018 legde Huddersfield Town, toen nog een eersteklasser, twintig miljoen euro op tafel om hem definitief over te nemen van de Monegasken.