De Operación Salida van Anderlecht gaat lustig door. Na het dubbelvertrek van Knowledge Musona en Emmanuel Sowah naar KAS Eupen zwaait paars-wit ook Alexandru Chipciu uit. Het contract van de Roemeen werd ontbonden, waarop hij meteen bij CFR Cluj tekende.

Na drieeënhalf jaar nemen Anderlecht en Alexandru Chipciu afscheid van elkaar. Paars-wit nam de Roemeense middenvelder in 2016 over na het EK in Frankrijk, maar de voormalige speler van Steaua Boekarest kon nooit echt overtuigen in het Astridpark. Vorig seizoen leende Anderlecht hem uit aan Sparta Praag, maar de Tsjechen namen de 30-jarige middenvelder niet definitief over. Anderlecht besloot het contract van Chipciu, die dit seizoen geen minuut in actie kwam bij de Brusselaars, te ontbinden. De 46-voudige Roemeense international ondertekende inmiddels een contract tot medio 2022 bij CFR Cluj, de leider in de Roemeense hoogste klasse.

Ook Knowledge Musona en Emmanuel Sowah hebben inmiddels hun biezen gepakt in het Lotto Park. Musona wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan KAS Eupen, terwijl Sowah definitief de overstap maakte naar de Panda’s. Musona, die dit seizoen nog geen minuut in actie was gekomen bij Anderlecht, scoorde gisteren bij zijn debuut voor Eupen meteen een belangrijk doelpunt in het 1-1-gelijkspel tegen Charleroi.

Advertentie