Bij Sporting Lokeren doen ze er tegenwoordig alles aan om uit de sportieve en financiële malaise te geraken. Vandaag kondigde de club uit het Waasland een “structurele en omvangrijke sponsordeal” aan. Namen noemen ze (nog) niet, maar door de extra sponsor krijgt het bestuur wel opnieuw wat ademruimte om Lokeren “financieel volledig gezond te maken en alle zuurstof te geven om een mooie toekomst uit te bouwen.”

Op sportief vlak is er na alweer een nederlaag nog geen beterschap in zicht voor Sporting Lokeren. Na een knappe overwinning op Virton vorige week leken de troepen van coach Stijn Vreven nochtans eindelijk vertrokken. Jammer genoeg voor de Wase believers riep het Lommel van ex-coach Peter Maes hen al meteen een halt toe. Lokeren verloor kansloos met 1-0 en blijft afgetekend laatste in 1B. De play-downs vermijden, lijkt stilaan onmogelijk.

Maar waar er op sportief vlak geen schot in de zaak lijkt te komen, lijkt er op financieel vlak toch licht aan het einde van de tunnel te komen. De Tricolores kondigen namelijk een “structurele en omvangrijke sponsordeal” aan. Om welke sponsor het gaat, is voorlopig nog niet geweten.

In een bericht op de site laat de club bij monde van voorzitter Louis de Vries uitschijnen dat de (mogelijke) financiële problemen nu zeker van de baan zijn.

“De voorbije weken waren zeer zwaar: niet alleen op sportief vlak, maar ook de hele sfeer rond de club hakte er fors in. Wij wisten evenwel waar we – al maanden – mee bezig waren maar konden uiteraard niet communiceren zolang niet alles rond was. Vandaag en morgen worden de laatste punten en komma’s aan de belangrijke sponsorovereenkomst aangebracht. De samenwerking zal in eerste instantie een zeer waardevolle sponsordeal van 4 jaar zijn, maar een verdere structurele samenwerking met deze partner binnen Sporting Lokeren is het objectief.

We zijn enorm blij dat we hiermee Sporting Lokeren financieel volledig gezond maken en alle zuurstof geven om een mooie toekomst verder uit te bouwen. Ook andere, complementaire pistes van investeerders zijn nog levend. Dus kijken we eerstdaags verder hoe we een aantal zaken kunnen verbinden. Nu deze deal rond is, is het nu evenwel prioriteit het transferverbod deze week te laten opheffen, zodat we ons sportief verder kunnen versterken.

Uit verschillende hoeken werd de voorbije tijd gepoogd de club te destabiliseren, o.a. door tendensieuze berichtgeving drie uur voor de recente belangrijke uitwedstrijd in Lommel van afgelopen vrijdag. Wij betreuren ondertussen ook de pessimistische uitlatingen van de ere-voorzitter, die blijkbaar alle hoop al heeft opgegeven, en dit ook in een TV-interview verkondigt. Wij zijn ervan overtuigd dat mede door de ingrijpende maatregelen van de komende dagen Lokeren op korte termijn alle kansen krijgt op sportieve redding, en op termijn de uitbouw van een ambitieuze club gerealiseerd wordt.
Bovendien wijst de clubleiding erop dat er in deze constellatie geen sprake is van welke fusie dan ook.

Want de échte supporters zijn achter deze club blijven staan en verdienen een mooie toekomst. En we vragen hen ook als één blok deze fantastische club te blijven steunen.”

Advertentie