Het leek er sterk op dat Dimitri Lavalée, een puur jeugdproduct van Standard, een nieuw contract ging tekenen op Sclessin, maar dat heeft hij uiteindelijk toch geweigerd. Hij trekt deze zomer naar het Duitse FSV Mainz 05.

Door de blessures van enkele concurrenten en een goede debuutwedstrijd in Frankfurt, groeide Dimitri Lavalée dit seizoen uit tot een waardige back-up voor het sterke centrale duo van Standard. Hij stelde nooit teleur en veel waarnemers zagen hem, eventueel naar volgend seizoen toe, uitgroeien tot een vaste waarde. De onderhandelingen omtrent een nieuw contract duurden lang, hoewel beide partijen duidelijk oren hadden naar een langer verblijf van de verdediger in Luik. Uiteindelijk heeft Lavalée toch beslist om Standard te verlaten: na dit seizoen gaat hij transfervrij in de Bundesliga voetballen. Mainz is op die manier al begonnen aan zijn zomers huiswerk.

Advertentie