Na 224 wedstrijden verspreid over 2 periodes trekt publiekslieveling en kapitein Paul-José Mpoku de deur bij Standard achter zich dicht. Hij had eerder al aangegeven enkel nog een transfer te willen maken die zijn familie volledige financiële zekerheid zou geven, en die opportuniteit heeft zich nu voorgedaan. Al-Wahda FC uit Abu Dhabi is zijn nieuwe club, hij tekent er voor anderhalf jaar.

De ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten maakt inclusief bonussen meer dan 2 miljoen euro over aan Standard. Het is nog niet bekend over de Rouches een vervanger zullen aantrekken, het middenveld zal vanaf nu bestaan uit het trio Amallah – Cimirot – Bastien met nieuwkomer Shamir en talenten Raskin en Joachim Carcela als wisselmogelijkheden. De enige naam die momenteel genoemd wordt, is die van Brecht Dejaegere, die deze zomer al nadrukkelijk in de belangstelling stond van Michel Preud’homme.

Herlees hier ons artikel over Mpoku in de rubriek ‘Een ode aan clubliefde’: https://doorfansvoorfans.org/2019/08/12/een-ode-aan-clubliefde-paul-jose-mpoku/

Advertentie