De Belgische beloften moeten na drieeënhalf jaar op zoek naar een nieuwe bondscoach. Johan Walem kiest immers voor een nieuwe uitdaging en wordt de nieuwe bondscoach van Cyprus. Wie hem opvolgt is nog niet bekend.

“Ik werkte met veel passie en plezier bij de Belgische beloften. Met de kwalificatie voor het EK in Italië bereikten we ons doel. Ik wil de KBVB, mijn staf en de spelers bedanken. Ik ben Roberto Martinez ook dankbaar voor de samenwerking”, sprak Walem bij zijn afscheid. De 47-jarige Walem volgt bij Cyprus, dat in de laatste EK-kwalificatiereeks in de groep van België zat en zich niet kon plaatsen voor Euro 2020, de Israëliër Ran Ben Shimon op.

Walem werd in 2012 voor het eerst bondscoach van Jong België. In 2015 verliet hij de KBVB om trainer te worden van KV Kortrijk, maar een jaar later keerde hij terug toen zijn opvolger Enzo Scifo opstapte uit solidariteit met bondscoach Marc Wilmots. Onder Walem plaatsten de Belgische beloften zich niet voor het EK 2015 en 2017, maar wel voor dat van 2019. Daar bleef België in een groep met Spanje, Italië en Polen puntenloos achter.

Advertentie