De KBVB heeft de opvolger voor beloftenbondscoach Johan Walem in eigen rangen gevonden. Jacky Mathijssen, sinds 2018 bondscoach van de nationale U19, maakt promotie en coacht voortaan de U21. Thomas Buffel volgt hem als assistent.

Dat de KBVB voor Mathijssen kiest om Walem op te volgen, is geen verrassing. Bondscoach en technisch directeur Roberto Martínez zou een grote fan zijn van de Limburger, en bovendien zou Mathijssen volgens de spelers van de U19 goed in de groep liggen. Naar alle waarschijnlijkheid maakt Thomas Buffel, zijn assistent van bij de U19, mee de overstap naar de beloften. De vrijgekomen plaatsen van Mathijssen en Buffel bij de U19 worden dan wellicht opgevuld door Wesley Sonck en Eric Van Meir, die momenteel samen de nationale U18 leiden.

De vuurdoop van Mathijssen staat gepland op 31 maart. De beloften nemen het dan op tegen Bosnië en Herzegovina in het kader van de kwalificaties voor het EK 2021. Na vier speeldagen staat België eerste in een groep met Bosnië en Herzegovina, Duitsland, Moldavië en Wales. Duitsland, dat met zes punten gedeeld tweede staat, heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Advertentie