RB Leipzig heeft de strijd om Dani Olmo gewonnen. De 21-jarige middenvelder, die ook naar onder andere Barcelona en AC Milan kon, zette zijn handtekening onder een contract tot 2024 bij de Duitse club. Daarmee haalt de Bundesliga opnieuw een groot talent binnen.

“Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren het succesvolle pad van RB Leipzig gezien. Een aantrekkelijke club die mij heeft overtuigd met de filosofie van het ontwikkelen van getalenteerde spelers en ze het vertrouwen te geven”, sprak Olmo op de clubwebsite van RB Leipzig. De aanvallende middenvelder komt over van Dinamo Zagreb, waar hij sinds z’n zestiende speelde.

Olmo werd het hof gemaakt door verschillende clubs. Ook FC Barcelona, de club waar hij tot z’n zestiende in de jeugdopleiding zat, wilde de eenmalige Spaanse international terughalen en hem zo in de voetsporen van onder andere Cesc Fabregas en Gerard Piqué doen lopen. Maar de winnaar van de slag om Olmo werd dus RB Leipzig. Hoeveel de Duitse club heeft moeten betalen voor zijn nieuwste aanwinst is niet bekend.

 

Advertentie