Racing Genk heeft zijn keepersprobleem opgelost. Na de blessure van Maarten Vandevoordt was het duidelijk dat er naar een extra doelman gezocht moest worden. Die extra doelman is Thomas Didillon geworden, die dit seizoen op een zijspoor is beland bij Anderlecht. “Ik heb geen revanchegevoelens en ben heel hongerig om mijn job te doen”, liet Didillon noteren op de persconferentie.

Thomas Didillon wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Anderlecht. Racing bedong ook een aankoopoptie in de deal. “Het keepersverhaal is dit seizoen heel moeilijk voor onze club. We hebben pech met blessures en zijn dan op zoek gegaan een oplossing. We zochten iemand die op korte termijn een meerwaarde kan zijn en ons misschien ook op lange termijn kan helpen”, verklaarde technisch directeur Dimitri De Condé aan HBVL. 

“Er waren verschillende opties en we hebben de voor- en nadelen afgewogen. Uiteindelijk zijn we bij Thomas uitgekomen en we zijn er allemaal van overtuigd dat hij de juiste keuze is. Hij liet tijdens de eerste contacten meteen voelen dat hij heel veel honger heeft om te tonen dat hij gewoon een heel goeie keeper is. De hele soap die er aan voorafging was door de media gemaakt, niet door ons”, aldus De Condé.

Hannes Wolf drong na de blessure van Vandevoordt meteen aan op een extra doelman en was dan ook blij dat de komst van Didillon in kannen en kruiken was. “Het is iemand met persoonlijkheid en ervaring en dat is heel belangrijk.” De oefenmeester van Genk wou nog niet zeggen of de nieuwe doelwachter komend weekend al tussen de palen zal staan. “We gaan de trainingen afwachten en dan zien we wel. Ze zullen allebei klaar zijn. Gaëtan wist van het moment dat Maarten uitviel dat we iets moesten doen op de transfermarkt. Dat is nu eenmaal voetbal. Er moet concurrentie zijn.”

Didillon heeft naar eigen zeggen geen revanchegevoelens tegenover zijn moederclub. “Maar ik ben wel heel hongerig om mijn job te doen. Ik ben blij om hier te zijn en wil bewijzen dat ik de kwaliteiten heb om voor een topclub te spelen. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, maar ik ben blijven trainen om klaar te zijn voor een kans als deze. Dit is mijn beloning voor het harde werk dat ik op training geleverd heb. Ik ben fit, maar ik mis alleen wedstrijdritme”.

“Ik ken mijn kwaliteiten en wil die nu tonen hier in Genk. Ik ben hier nog maar sinds dinsdagmorgen, maar mijn eerste indruk is dat dit een goed gestructureerde club is. Er hangt een positieve vibe in de kleedkamer en de spelers pushen elkaar om beter te worden.”